Przy jakim przebiegu wymienić pasek rozrządu?
Zwiń
X
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
-
-
nie w każdejZamieszczone przez BigW każdej jednej Octavii niezaleznie czy ma 1.6 MPi czy 2.0 TFSI lub 1.9 TDI rozrząd wymienia sie po 90 tyś lub 5 latach
1.9 TDI VP z automatyczną skrzynią biegów co 60kkm 8)
[ Dodano: Sob 14 Mar, 09 23:25 ]
olej te bzdury bo można to interpretować w różny sposób. Należy się przyzwyczaić do wymiany co 90kkm i już :szeroki_usmiechZamieszczone przez kminkNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
taki post może kogoś wprowadzić błąd. tak, maksymalny przebieg paska rozrządu może się różnić dla różnych silników w obrębie jednego modelu.Zamieszczone przez BigKolego a mozesz mi pokazac model auta (z paskiem rozrzadu) w którym w zalezności od pojemnosci silnika rozrząd wymienia się w róznych terminach ??!!
W każdej jednej Octavii niezaleznie czy ma 1.6 MPi czy 2.0 TFSI lub 1.9 TDI rozrząd wymienia sie po 90 tyś lub 5 latach, a koledzy napisali to na poprzedniej stronie oraz ... 1 post powyżej Twojego
i dodatkwo napisał to kolega który ma Octavie z 1.9 TDI - czasem naprawdę warto poczytać wcześniejsze wpisy w wątku 8)skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
W ksiazce serwisowej mojego BXE model 2007 jest napisane...Zamieszczone przez kminkWłasnie za kilka dni być moze stane sie wlaścicielem auta z silnikem BXE - co ile w tym motorze wymienia sie ,,rozrząd''? co 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
-wymiana paska rozrzadu po 150.000km
-wymiana rolki po 300.000km
W rozpisce serwisowej ktora dostaje mechanik jest napisane...
-silniki diesla do modelu 2006 co 120.000km
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000kmTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
A w "ustnym" rozporządzeniu kierownika każdego ASO/serwisu skierowanym do podwładnych-mechaników jest "Pie..ol rozpiskę i wymieniaj każdemu w cholerę przy 90 tyś km..." :diabelski_usmiechZamieszczone przez gebek...
W ksiazce serwisowej mojego BXE model 2007 jest napisane...
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000km
Bardzo jestem ciekawy czy którekolwiek ASO zaryzykowało by wymianę paska dopiero przy 150 kkm ( zakładając oczywiście że samochód ciągle byłby na gwarancji )...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
A skąd kolega ma info o tych pięciu latach :?: Przewertowałem całą książkę serwisową i instrukcję obsługi i nic nie ma o pięciu latach :roll:Zamieszczone przez BigPrzecież koledzy juz tu pisali :evil: . Rozrząd (kompletny) wymienia sie co 90 tys km lub co 5 lat. Kurcze ludzie czytajcie wczesniejsze posty !!Zamieszczone przez kminkco 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
Komentarz
-
-
własnie o to mi chodziłoZamieszczone przez gebekW ksiazce serwisowej mojego BXE model 2007 jest napisane...Zamieszczone przez kminkWłasnie za kilka dni być moze stane sie wlaścicielem auta z silnikem BXE - co ile w tym motorze wymienia sie ,,rozrząd''? co 90tyś czy rzadziej? - prosze o sprawdzone info
-silniki diesla od modelu 2007 co 150.000km
więc na 101% w autach które chcę kupic rozrząd nie byl jeszcze wymieniany bo tutaj sie serwisuje auta jak w ksiażkach serwisowych napisane, za duze koszta zeby wymieniac co 90tys km - jakoś nie słyszałem o nagminnie pekajacych paskach:-)Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Wymieniałem pod koniec sierpnia.Zamieszczone przez BialyA może ktoś powiedzieć ile taka wymiana rozrządu wraz z pompą wody w Octavii 1.9 TDI kosztuje? Ponieważ przymierzam się do zakupu i chcę wiedzieć jakie będą dodatkowe koszty.
1440,97 + 400 robocizna w tym:
komplet rozrząd + pompa wody
olej + filtr
filtr paliwa
filtr pow.
filtr klima
jakiś siłownik od klimy (nie pamiętam dokładnie musiałbym z FV odczytać co to było) z którego wyciekł olej i brzęczała klima okrutnie kosztował 350
w aso zaśpiewali za sam rozrząd + pompa wody 2200.
p.s.
Teraz nadszedł czas na tarcze i klocki przód i nie wiadomo co kupić :!: :?: :idea:NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
A fuj w jakim aso :shock: Z żoną robię nie w aso.Zamieszczone przez MaicroftNo jak te rzeczy robisz w ASO, w tym naprawa klimy to i tak bylo bardzo tanio, bo sam kompresor to koszt jedynie 3500zl :diabelski_usmiech
ops: :lol: Tylko napisałem ile zaspiewali 
Nie padł kompresor na szczęście tylko jakiś siłownik z którego wyciekł olej i klima robiła hałas jak betoniarka :lol:NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!
Komentarz
-
-
Witam wszystkich!
Ostatnio wymieniałem rozrząd w swojej Octavii 1.9 TDI BXE. Samochód został sprowadzony z Holandii, a serwisowany był w Niemczech, gdzie zalecają wymiane paska i pompy wody po 120 tys. natomiast nasze serwisy robią to po 90 tys. ja osobiscie wymieniłem zaraz po sprowadzeniu w serwisie Skody w Jankach i jestem zadowolony z ich usług
Komentarz
-
-
Amalus, w 1.9TDI w roku modelowym 2008 wg książki serwisowej jest tylko podany graniczny przebieg paska i jest to 150kkm. Ale przy przebiegu 90kkm jest kontrola paska rozrządu i serwis ASO (jeżeli auto jest serwisowane w ASO) zależnie od jego decyzji rozrząd się wymienia lub jeździ się dalej. Więc ASO żeby nie ryzykować odpowiedzialności za zerwany pasek wymienia go przy 90kkm.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Wymieniłem przy około 96kkm razem z pompa wody. Samochód sprowadzony, a z książki nie wynikało, że pasek był wymieniany. Ponadto nie udało mi się dotrzeć do historii napraw i serwisowania auta w Niemczech. Serwis olał moje e-maile z prośbą o dane dotyczące serwisu auta. Pan w Zalewscy Servis w Jankach mnie namówił i wymieniłem. Trochę sie bałem, bo to z serwisami różnie bywa ale samochód chodzi ok. Łącznie z wymianą tarcz, lkocków, płynów i innych dupereli uwineli sie od 8 do 16 w jeden dzień.
Komentarz
-
Komentarz